Meteen naar de inhoud

Kantoortrends voor 2023: bij Otto’s zijn we er klaar voor!

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Zo ook de nieuwe kantoortrends voor 2023. Hoewel we echt wel klaar zijn met lockdowns (én Corona), hebben ze toch een grote impact gehad op de manier van werken en dus ook de indeling van kantoorruimtes. Zo hebben veel bedrijven ontdekt dat de productiviteit van medewerkers juist profijt heeft van het gedeeltelijk thuiswerken. Bij Otto’s zien we elk jaar weer wat de impact van de maatschappij heeft op de manier van werken, daarom geven we u ook al voor 2023 een inkijk in wat u kunt verwachten.

Dit kunt u verwachten op het gebied van interieur in 2023

Er zijn enkele belangrijke kantoortrends voor 2023 die bedrijven en kantoorinrichters in de gaten moeten houden. Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste trends op een rijtje gezet.

1. Flexibiliteit en mobiliteit

Steeds meer mensen werken op verschillende locaties, zoals thuis en op kantoor, en hebben daarom behoefte aan flexibele en mobiele kantoormeubels. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van opklapbare tafels en verrijdbare schermen zijn.

2. Duurzaamheid

Duurzaamheid is al jaren een belangrijk onderwerp voor veel bedrijven en dat geldt ook voor kantoorinrichting. Zoek dus naar meubels gemaakt van duurzame materialen, zoals bamboe of gerecycled kunststof.

3. Gezondheid en comfort

Er is steeds meer aandacht voor het welzijn van medewerkers op de werkplek. Zoek daarom naar meubels die comfortabel zijn en bijdragen aan een gezonde werkhouding. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van verstelbare bureaus en ergonomische stoelen.

4. Technologie

Technologie speelt een steeds belangrijkere rol op de werkplek en daarom is het belangrijk om te investeren in meubels met voldoende opbergruimte voor technologie, zoals laptops en tablets.

5. Collaboratie

Het is belangrijk om een kantoorinrichting te creëren die aanmoedigt tot samenwerking en communicatie. Kies daarom voor meubels die dit bevorderen, zoals ronde vergadertafels en zitplekken met een laag afscheidingsniveau.

6. Persoonlijkheid

Laat het kantoor de identiteit en persoonlijkheid van het bedrijf weerspiegelen door te kiezen voor meubels en accessoires die bij het bedrijf passen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm zijn van kleurrijke accenten of meubels met een opvallend ontwerp.

Op zoek naar een partij die met u meedenkt?

Flexibiliteit, duurzaamheid, gezondheid en comfort, technologie, collaboratie en persoonlijkheid zijn belangrijke kantoortrends voor 2023. Bent u op zoek naar een partij die u helpt met het inrichten van uw kantoor naar de behoeftes van uw medewerkers in 2023? Dan bent u bij Otto’s aan het juiste adres! Kom bij ons langs in de showroom of maak een afspraak.

Recente artikelen

De psychologie achter kleurkeuzes in kantoorontwerp

De psychologie achter kleurkeuzes in kantoorontwerp is een belangrijk onderwerp dat rekening houdt met hoe kleuren onze emoties, stemmingen en gedrag beïnvloeden. Het…

Kantoortrends voor 2023: bij Otto’s zijn we er klaar voor!

Het nieuwe jaar staat alweer voor de deur. Zo ook de nieuwe kantoortrends voor 2023. Hoewel we echt wel klaar zijn met lockdowns…