Ga naar de inhoud

2FA beveiliging

Wist u dat het merendeel van alle datalekken wordt veroorzaakt door zwakke of gestolen wachtwoorden? Binnen een organisatie wordt hetzelfde wachtwoord vaak voor meerdere systemen gebruikt of worden korte, simpele wachtwoorden aangemaakt en met elkaar gedeeld. Dit werkt makkelijk voor medewerkers, maar heeft als keerzijde dat hackers eenvoudig toegang kunnen verkrijgen tot bedrijfssystemen en daarop opgeslagen persoonsgegevens als wachtwoorden achterhaald worden.

Naast het hebben en naleven van een wachtwoordbeleid, is een van de meest effectieve manieren om dit risico weg te nemen het gebruik van tweefactorauthenticatie. Tweefactorauthenticatie zorgt ervoor dat anderen, zelfs als zij de gebruikersnaam en het wachtwoord van een account weten, over onvoldoende informatie beschikken om toegang tot systemen en data te verkrijgen. Er is namelijk een extra beveiligingslaag (tweede factor) nodig om de identiteit van de gebruiker te bevestigen bij het inloggen.

Nu veel medewerkers op afstand werken, is de noodzaak om bedrijfssystemen goed te beschermen nog groter geworden en is tweefactorauthenticatie onmisbaar voor de beveiliging van uw systemen.

Misschien is dit wat voor jou?

Ontdek ook
onze webshop!

ESET Secure Authentication

Deze oplossing biedt bedrijven van elke omvang een eenvoudige en effectieve manier om multi-factor authenticatie te implementeren in veelgebruikte systemen.

 

Met deze oplossing kan uw bedrijf:

  • Datalekken voorkomen
  • Voldoen aan de compliancevereisten
  • Centraal beheren vanuit uw browser
  • Uw telefoon of hardwaretokens gebruiken…

Maak kennis met onze merken

Kom langs in onze showroom

U bent altijd van harte welkom in onze showroom, waar wij u graag informeren over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kantoormeubelen!