Ergonomisch advies op de werkvloer

De meeste mensen zitten veel te vaak en eigenlijk ook veel te lang. En in 80 tot 90% van de gevallen zitten we niet alleen te lang, maar ook nog eens verkeerd. Dit is echt niet nodig! Er zijn ontelbaar veel ergonomische oplossingen, die qua design toch prachtig zijn. Ergonomie hoeft dus niet lastig, suf of lelijk te zijn en dat zullen wij u bewijzen!

Ons assortiment bestaat uit een brede collectie ergonomische bureaustoelen, ergonomische krukken, sta zit bureau’s en ergonomische stoelen. Voor elke werkplek hebben wij een passende oplossing. Of het nu gaat om ergonomisch werken in de zorg of achter uw laptop.

Waarom ergonomisch werken?

Ergonomisch werken heeft veel voordelen voor werkgever en werknemer. De belangrijkste reden is uiteraard de gezondheid van de werknemer. Als de werknemer minder fysieke klachten ervaart, zal deze zich gezonder, gelukkiger en prettiger voelen, er is minder stress en meer werkplezier.

Voor de werkgever is het voordeel dat er minder verzuim zal zijn, hogere productiviteit en een hoger moreel bij werknemers. Het zal ook het imago van de werkgever verbeteren.

Naast een goede werkhouding zijn er nog tips voor ergonomisch werken. Zorg dat je niet te lang en te vaak zit. Loop regelmatig een rondje (binnen of buiten). Lichaamsbeweging is belangrijk om klachten te voorkomen.

Maak een afspraak voor advies op maat

Onze adviseurs adviseren u graag over de mogelijkheden en beste oplossingen. Dit kan in onze showroom in Broek op Langedijk, maar uiteraard ook bij u op locatie!

Ergonomisch werken

Wij hoeven u natuurlijk niet te overtuigen, wij merken gelukkig steeds vaker dat ergonomie een belangrijk onderdeel is bij projectinrichting. Er wordt dan niet alleen rekening gehouden met mensen met lichamelijke klachten, maar het wordt standaard voor iedereen binnen het bedrijf en dat is pure winst voor alle werknemers. Want het is duidelijk dat vaak, lang en verkeerd zitten ongezond is, daarom zijn er gelukkig veel ergonomische oplossingen, zoals een bureaustoel met lumbaalsteun. Naast een goede zithouding, kunt ook kijken naar mogelijkheden om meer te bewegen tijdens werk. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een zit-sta bureau of de Up! 

Ergonomisch zitten op de UPis1, een moderne kruk met strak design

De Up is een in de hoogte verstelbare balanskruk, waarbij u constant gestimuleerd wordt om te bewegen. De kruk is niet alleen ergonomisch heel goed, maar het heeft ook een strak design en is verkrijgbaar in diverse hippe kleuren. Ook de zadelkrukken of Swopper van Score zijn ergonomische oplossingen met direct resultaat, zonder dat u daar het hele interieur op aan hoeft te passen. 

Ergonomische werkhouding: Ergotherapeuten denken met u mee

Wij vinden ergonomie zo belangrijk, dat wij een samenwerking zijn gestart met ergotherapeuten; onze ergonomie specialisten! Zij kunnen bij u op de werkvloer kijken hoe zaken geregeld zijn en advies geven op het gebied van ergonomie. Onze ergotherapeuten ondersteunen niet alleen bij huidige situaties, maar ook bij nieuwe projecten adviseren zij u graag. Als ergonomie goed geregeld is, kunt u profiteren van veel voordelen en mogelijk zelfs ziekteverzuim voorkomen.

Innovatieve ergonomische oplossingen

Een voorbeeld is de ‘active sitting solution’ app. Tijdens het werk ontvangt u feedback over uw zitgedrag, gecombineerd met gemakkelijk uitvoerbare office-workouts en regelmatige oproepen om van zithouding te veranderen. Dit zorgt voor actief zitten. Daarnaast is kijkafstand, kijkhoek, toetsenbord, vrije beenruimte, hoek van armen en benen ook erg belangrijk voor een optimale werkhouding.

Zorg daarom dat u zich altijd goed laat adviseren wat betreft ergonomie! Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op, onze ergotherapeuten komen graag bij u langs.

Wij zijn dé specialist in ergonomie!

Producten

Swopper Classic 3D

Score Jumper zadelkruk

Bureaufiets Tournette

Maak kennis met onze merken

Kom langs in onze showroom

U bent altijd van harte welkom in onze showroom, waar wij u graag informeren over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kantoormeubelen!