Ga naar de inhoud

Advies voor ergonomisch werken

De meeste mensen zitten veel te vaak en eigenlijk ook veel te lang. En in 80 tot 90% van de gevallen zitten we niet alleen te lang, maar ook nog eens verkeerd. Dit is echt niet nodig! 

Er zijn ontelbaar veel ergonomische oplossingen om prettig te werken, die qua design toch prachtig zijn. Ergonomie hoeft dus niet lastig, suf of lelijk te zijn en dat zullen wij u bewijzen!

Ons assortiment bestaat uit een brede collectie ergonomische bureaustoelen, ergonomische krukken, zit sta bureau’s en ergonomische stoelen. Voor elke werkplek hebben wij een passende oplossing. Of het nu gaat om ergonomisch werken in de zorg of achter uw laptop.

Otto kantoormeubelen 1

Misschien is dit wat voor jou?

Ontdek ook
onze webshop!

Waarom ergonomisch werken?

Ergonomisch werken heeft veel voordelen voor werkgever en werknemer. De belangrijkste reden is uiteraard de gezondheid van de werknemer. Als de werknemer minder fysieke klachten ervaart, zal deze zich gezonder, gelukkiger en prettiger voelen, er is minder stress en meer werkplezier.

Voor de werkgever is het voordeel dat er minder verzuim zal zijn, hogere productiviteit en een hoger moreel bij werknemers. Het zal ook het imago van de werkgever verbeteren. 

Een goede bureaustoel met een verstelbare zitting en verstelbare zithoogte, zorgt ervoor dat je beter achter je bureau zit. Bij langdurig zitten is een goede stoel belangrijk. Hoge rugleuning, juiste zithoogte en een prettig zitcomfort. Wij geven persoonlijk ergonomisch advies om prettig te werken bij de aanschaf van uw nieuwe bureaustoel.

Klachten als een stijve nek, pijnlijke rug, pijn in de schouders en armen kunnen voorkomen worden met de juiste ergonomische ondersteuning.

Naast een goede werkhouding zijn er nog tips voor ergonomisch werken. Zorg dat je niet te lang en te vaak zit. Loop regelmatig een rondje (binnen of buiten). Lichaamsbeweging is belangrijk om klachten te voorkomen. 

Bureaustoelen ergonomisch 1

Ergonomische werkplek​

Wij hoeven u natuurlijk niet te overtuigen, wij merken gelukkig steeds vaker dat ergonomie een belangrijk onderdeel is bij projectinrichting.
Er wordt dan niet alleen rekening gehouden met mensen met lichamelijke klachten, maar het wordt standaard voor iedereen binnen het bedrijf en dat is pure winst voor alle werknemers. Want het is duidelijk dat vaak, lang en verkeerd zitten ongezond is, daarom zijn er gelukkig veel ergonomische oplossingen, zoal:
  • Ergonomische bureaustoel met verstelbare rugleuning
  • Zit sta bureau

Naast een goede zithouding, kunt ook kijken naar mogelijkheden om meer te bewegen tijdens werk. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van een zit-sta bureau of de Up!

Bureaustoelen ergonomisch 2

Ergonomische bureaustoelen

Ergonomische bureaustoelen makkelijk te verstellen, denk hierbij aan:

  • hoogte verstelbaar
  • diepte verstelbare zitting
  • verstelbare armleuningen
  • extra ondersteuning
  • lendensteun
  • hoofdsteun
  • steun voor de voeten
Een ergonomische bureaustoel kopen doe je niet zonder goed advies. De juiste bureaustoel past namelijk bij uw persoonlijk comfort. Er zijn ook vele factoren belangrijk bij het maken van de juiste keuze, zoals de juiste hoogte, lendensteun, armleuningen, rugleuning, breedte diepte van de bureaustoel en uiteraard zitcomfort.
De juiste ergonomische bureaustoelen moet ook de juiste wielen hebben. Gaat het om harde vloeren of een zachte vloer? Moet de stoel draaibaar zijn en beschikken over zwenkwielen?
Zitsta bureau

Zit Sta Bureau

Bij een ergonomische werkplek kan een zit sta bureau niet ontbreken. Medewerkers met rugklachten kunnen met een zit sta bureau regelmatig van houding wisselen. Dit voorkomt dat een medewerker te lang in dezelfde houding blijft zitten en meer klachten krijgt. Zitten is het nieuwe roken wordt ook wel gezegd. Langdurig zitten is slecht voor uw medewerkers. En kan zorgen voor een hoger ziekteverzuim.

Ergonomisch zitten op de UPis1, een moderne kruk met strak design

De Up is een in de hoogte verstelbare balanskruk, waarbij u constant gestimuleerd wordt om te bewegen. De kruk is niet alleen ergonomisch heel goed, maar het heeft ook een strak design en is verkrijgbaar in diverse hippe kleuren. Ook de zadelkrukken of Swopper van Score zijn ergonomische oplossingen met direct resultaat, zonder dat u daar het hele interieur op aan hoeft te passen.

Naast de UP zijn er nog vele andere Ergonomische bureaustoelen die de houding verbeteren. Een ergonomische bureaustoel past tegenwoordig in elke stijl en kantoor. De bekleding is in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Zadelkrukken
Arm ergonomisch 2

Ergonomische werkhouding:

Ergotherapeuten denken met u mee…
Wij vinden ergonomie zo belangrijk, dat wij een samenwerking zijn gestart met ergotherapeuten; onze ergonomie specialisten! Zij kunnen bij u op de werkvloer kijken hoe zaken geregeld zijn en advies geven op het gebied van ergonomische bureaustoelen en andere oplossingen. Onze ergotherapeuten ondersteunen niet alleen bij huidige situaties, maar ook bij nieuwe projecten adviseren zij u graag. Als ergonomie goed geregeld is, kunt u profiteren van veel voordelen en mogelijk zelfs ziekteverzuim voorkomen. 

Innovatieve ergonomische oplossingen

Een voorbeeld is de ‘active sitting solution’ app. Tijdens het werk ontvangt u feedback over uw zitgedrag, gecombineerd met gemakkelijk uitvoerbare office-workouts en regelmatige oproepen om van zithouding te veranderen. Dit zorgt voor actief zitten. Daarnaast is kijkafstand, kijkhoek, toetsenbord, vrije beenruimte, hoek van armen en benen ook erg belangrijk voor een optimale werkhouding.

Zorg daarom dat u zich altijd goed laat adviseren wat betreft ergonomie! Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op, onze ergotherapeuten komen graag bij u langs.

Wij zijn dé specialist in ergonomie! 

Zadelkrukken

Maak kennis met onze merken

Interstuhl
Desso Logo
LD Seating
Dutch Bone

Kom langs in onze showroom

U bent altijd van harte welkom in onze showroom, waar wij u graag informeren over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kantoormeubelen!