Ga naar de inhoud

Circulair werken​

Wij hebben een verantwoordelijkheid en deze willen we niet ontlopen. 

In besprekingen met leveranciers komt het altijd naar voren, zeker als wij gesprekken hebben met nieuwe leveranciers. Waar komen jullie primaire grondstoffen vandaan? Hoe worden deze gemaakt, vervoerd? Worden materialen, indien mogelijk, hergebruikt? En zo zijn er nog een aantal zaken die aandacht verdienen.

Door circulair te werken verminderen we de hoeveelheid afval door hergebruik en duurzame manieren van produceren. 

Otto kantoormeubelen 1

Circulaire voorbeelden

Zo hebben wij bijvoorbeeld een bureaustoel in het assortiment : ‘de Drumback van Interstuhl’. Deze stoel heeft meerdere prijzen gewonnen heeft op het gebied van kwaliteit en ergonomie. En toch bestaat deze stoel voor een groot deel uit hergebruikt materiaal, zelfs nog in combinatie met een techniek waardoor veel minder materiaal nodig is. Duitse degelijkheid in een duurzaam en comfortabel jasje! 

Of ‘Drenthea’ een Nederlandse leveranciers die bureaus kunnen voorzien van nieuwe bladen. De onderstellen hoeven dan niet vervangen te worden, maar in hun werkplaats, waar ze ook ruimte bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wordt uw oude bureau omgetoverd tot nieuw en is er veel minder materiaal nodig, wat automatisch zorgt voor een kleinere ecologische voetafdruk. Een hele nieuwe uitstraling zonder alles te hoeven vervangen, dat scheelt natuurlijk ook in de kosten en is duurzaam. 

Geweldig toch dit soort initiatieven! Want minder nieuw materiaal is minder grondstoffen, minder transport en dus minder schade aan het milieu. Wij proberen dagelijks om steeds een beetje meer dé specialist te worden op het gebied van circulair werken. Bescheidenheid past ons, want een circulaire economie kan altijd nog beter.

Circulair is verantwoordelijk ondernemen​

De levensduur van de producten wordt op deze manier verlengt. Door het hergebruiken en recyclen van producten kun t u uw kantoor circulair inrichten.

Circulair ontwerp betekent niet dat we concessies hoeven te doen in kwaliteit en uitstraling.

Bij veel bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden is het beleid om in deze ontwikkeling mee te gaan. Circulair ontwerpen waarin afval wordt verminderd en nieuwe grondstoffen alleen gebruikt worden indien nodig.
Zo werken we mee aan het verbeteren van klimaatverandering door uitputting van de aarde tegen te gaan. Worden nieuwe technieken ontwikkeld om op een andere manier te produceren zonder dat we hoeven in te leveren op kwaliteit.

Recente projecten

Bekijk een selectie van onze reeds gerealiseerde projecten!

Maak kennis met onze merken

Logo Viasit
Logo Drentea
Dutchglobe
FP Collection logo

Kom langs in onze showroom

U bent altijd van harte welkom in onze showroom, waar wij u graag informeren over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kantoormeubelen!