Akoestische oplossingen kantoor

Het ‘nieuwe werken’ in open ruimtes zorgt er helaas voor dat steeds meer mensen last hebben van omgevingsgeluiden. Dit hoeft echter niet zo te blijven, want hier is verrassend veel aan te doen. Wij lossen deze akoestische problemen graag op! 

De juiste akoestiek zorgt voor een prettige werkplek

Vroeger was het heel eenvoudig en zat iedereen alleen of samen met iemand te werken in een kantoor van steen. Last van het geluid op de gang, gewoon de deur dicht en het probleem was opgelost. Tegenwoordig werken we in kantoortuinen, hebben we open werkplekken en wordt er gebruik gemaakt van andere (bouw)materialen. Hierdoor is akoestiek veel belangrijker geworden en is het niet meer weg te denken als het kantoor wordt ingericht. Maar waar moet u aan denken en wat zijn akoestische oplossingen? 

Akoestische oplossingen kantoor

Geluiddempende plekken op het kantoor kunnen bijdragen aan een prettige werkomgeving, zodat u rustig kunt werken of overleggen. Denk bijvoorbeeld aan een ‘treinzit’. Op het moment dat u hierin zit, valt het geluid om u heen weg en wordt er een rustige plek gecreëerd waar u kunt praten, bellen of werken. Wij noemen dit akoestisch verantwoord…

Naast geluiddempende plekken zijn er ook akoestische panelen, plafondplaten en kasten met akoestische achterwanden. De juiste stoffering kan ook een groot verschil maken. Al deze oplossingen zorgen ervoor dat omgevingsgeluiden een stuk minder hinderlijk zijn. Weet u wat het mooie is? Dit gaat heel goed samen met comfort en design! 

Akoestiek, design en comfort gaan perfect samen

U wilt natuurlijk geen last hebben van omgevingsgeluid, maar comfort is ook heel belangrijk. Het is daarom belangrijk om bij het inrichten niet alleen aan de akoestiek te denken, maar ook aan comfort. De juiste keuze van materialen voor wanden, vloeren, plafonds en meubilair zorgen voor minder geluidsoverlast en meer comfort.

Comfort is namelijk niet alleen een goede stoel, maar ook de combinatie van factoren, zoals akoestiek, licht, klimaat, vormen en materialen. De juiste keuze draagt bij aan een prettige werkomgeving. Als u dit helemaal goed doet, kan akoestiek zelfs qua design een echte aanwinst zijn voor het bedrijf. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Heeft u meer informatie nodig wat betreft akoestiek of wilt u dat wij vrijblijvend bij u langskomen om de mogelijkheden te bekijken? Neem dan gerust contact met ons op!

Wij zijn dé specialist in akoestiek! 

Onze partners

Kom langs in onze showroom

U bent altijd van harte welkom in onze showroom, waar wij u graag informeren over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kantoormeubelen!