Ga naar de inhoud

Koud Printen Epson HEAT-FREE Technology

DE TOEKOMST VAN PRINTING: HEAT-FREE TECHNOLOGY

Epson-inkjetprinters gebruiken minder stroom, waardoor ze energie besparen. 

Heat-Free Technology

We kunnen niet om het feit heen dat we voor een wereldwijde klimaatcrisis staan. Tenzij de situatie verandert, gaan we binnenkort drastische veranderingen aan het ecosysteem van onze aarde zien. Een van de zaken die wij kunnen veranderen, is ons energieverbruik.

Het verbranden van fossiele brandstoffen om elektriciteit op te wekken produceert, enorme hoeveelheden CO2. Als bedrijf en als individu moeten we nu actie ondernemen om energie te besparen én we moeten hernieuwbare energiebronnen gaan gebruiken. Een duurzame keuze is niet langer optioneel, het is essentieel.

TURN DOWN THE HEAT is wat er nodig is. Stap over op Heat-Free Technology voor een laag energieverbruik. Zelfs een kleine verandering kan echt helpen. Als iedereen op aarde maar één klein ding verandert, kan dit al een enorme positieve invloed hebben. Start zelf met de eerste pagina, dan veranderen we samen het verhaal. 

TURN DOWN THE HEAT

Epson en National Geographic hebben de handen ineengeslagen om het bewustzijn te vergroten van hoe warmtebesparing een uitstekende manier is om onze invloed op het milieu te verminderen. In deze korte video legt National Geographic Explorer Katey Walter Anthony uit hoe “warmte permafrost vernietigt. Warmtebesparing is een van de beste manieren om onze invloed op het milieu te verminderen. De keuze voor warmtevrije technologie om het energieverbruik te verlagen, vermindert de uitstoot van broeikasgassen en helpt ons het smelten van de permafrost in het Noordpoolgebied te vertragen.”

Vergelijking printprocessen

Laser- en inkjetprinters zien er van buiten misschien hetzelfde uit, maar het is de binnenkant die wezenlijk verschilt. Voor de Heat-Free Technology van Epson zijn geen hoge temperaturen voor het inkt-ejectieproces nodig. In plaats daarvan wordt er druk uitgeoefend op het piëzo-element, dat achterwaarts en voorwaarts buigt bij het ejecteren van de inkt via de printkop.

De voordelen van Heat-Free Technology

Verhoog de productiviteit en verminder de milieubelasting zonder concessies.

  • Lager stroomverbruik bespaart energie en geld

Heat-Free Technology van Epson gebruikt tot 83% minder energie1, omdat er geen warmte wordt gebruikt om op te starten. Aangezien inkjetprinters geen fuser-unit hoeven te verwarmen, resulteert dit in een aanzienlijk lager energieverbruik.

  • Minder vervangingsonderdelen, lagere milieubelasting

Laserprinters gebruiken meestal meer verbruiksmaterialen en vereisen in vele gevallen een periodieke vervanging van de drum, de transferband en de fuser. Dankzij Heat-Free Technology produceren onze inkjetprinters tot 96% minder verbruiksmaterialen dan laserprinters2.

  • Bespaar tijd dankzij consistent printen op hoge snelheid

Door de Heat-Free Technology hoeft de printer niet op te warmen bij inschakeling of activering vanuit de sluimerstand. Dit betekent dat de printer onmiddellijk begint met afdrukken, waardoor deze tot 50% sneller is vanuit ‘Gereed-stand’ in vergelijking tot laserprinters3.

  • Minder interventie verhoogt de productiviteit

De warmtevrije structuur van Epson-inkjetprinters betekent dat er minder onderdelen zijn waarin storingen kunnen optreden, waardoor minder vaak interventie nodig is.

Misschien is dit wat voor jou?

Ontdek ook
onze webshop!

Maak kennis met onze merken

Kom langs in onze showroom

U bent altijd van harte welkom in onze showroom, waar wij u graag informeren over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van kantoormeubelen!